Blog
A közismert definíció szerint a gofri egy édes vagy sós tésztából készült, rácsos mintázatú, ropogós és puha textúrájú sütemény. Ezt az édes vagy sós csodát gofrisütőben sütjük és tálalásáénak csak a fantáziánk szab határt. Persze, vannak klasszikus feltétek, mint a csokiöntet, eper, tejszínhab (vagy tojáskrém, aki sósan szereti), de akadnak merészebb vállalkozók is, akik az extravagáns ízeket (Hello, Dubai csoki!) kedvelik. Legyen belga, amerikai, francia vagy sós: március 25-én az egész világ- főleg a skandináv országok- ünnepelte ezt a közkedvelt csemegét!
A tiramisu neve az olasz „tirami su” kifejezésből ered, amely szó szerint azt jelenti: „emelj fel” vagy „dobj fel”. Ez a név tökéletesen tükrözi a desszert frissítő és élénkítő hatását, amely elsősorban a benne található kávénak és kakaónak köszönhető.
A Tiramisu Világnapját (Tiramisu Day) először 2017. március 21-én ünnepelték, így egy viszonylag fiatal gasztronómiai eseményről van szó. Az ünnep létrehozása Clara és Gigi Padovani nevéhez fűződik, akik elismert olasz gasztronómiai szakírók és séfek, valamint a tiramisu eredetének és történetének kutatói.